Complexul Muzeal Național Neamț anunță publicul vizitator că începând cu data de 29 iulie 2019 unitatea principală, Muzeul de Istorie și Arheologie Piatra Neamț, își sistează activitatea.

Salonul Național de Restaurare, ediția a XVI-a (Muzeul Olteniei - Craiova, 11-14 octombrie 2021)

La Salonul Național de Restaurare, Ediția a XVI-a, organizat în perioada 11-14 octombrie 2021 de Laboratorul de Restaurare-Conservare al Muzeului Olteniei Craiova au fost etalate patru piese din patrimoniul Complexului Muzeal Național Neamț, Muzeul de Istorie Roman.
Piesele expuse provin din cercetările sistematice efectuate la Roșiori - Dulcești (o cataramă din secolele VI-VII) și a celor preventive de la Roman, respectiv de la Arhiepiscopia Romanului și Bacăului (doi cercei din argint din secolele XV-XVI) și Biblioteca Municipală George Radu Melidon (o placă decorativă din secolul XIX).
Restaurarea pieselor a fost executată în Laboratorul de Restaurare – Conservare al Complexului Muzeal Național Neamț de dr. Otilia Mircea, expert în conservare și restaurare metale, și Ana Lăcrămioara Băcăoanu, restaurator ceramică.
Restaurare metal:
dr. Otilia MIRCEA, expert în conservare și restaurare metale
Restaurare ceramică:
Ana Lăcrămioara BĂCĂOANU
Responsabil șantiere:
cercetător științific III George - Dan HÂNCEANU

Salon Național restaurare (prezentare video)