Noul site CMNN

Vă invităm să accesați noul site al Complexului Muzeal Național Neamț

Ziua Internationala a Muzeelor (18 mai a.c.)

Cu ocazia Zilei Internaționale a Muzeelor, Complexul Muzeal Național Neamț propune publicului vizitator o serie diversificată de evenimente.
Redăm în continuare detaliile esențiale pentru fiecare unitate muzeală în parte.
La Muzeul de Artă Piatra-Neamț se va desfășura începând cu ora 17.00 conferința intitulată România regală susținută de academician Georgeta Filitti.
Muzeul de Artă găzduiește în această perioadă două expoziții temporare – Iulia Hălăucescu. Confesiuni cromatice la centenar (1924-2024) și Aida-Sușter Boțan – Între Cer și Pământ. Oameni ai învierii. Menționăm și expoziția de fotografie și artă video intitulată În afara timpului vizibil organizată în parteneriat cu Universitatea Națională de Arte George Enescu Iași.
Muzeul de Științe Naturale Piatra-Neamț găzduiește expoziția temporară intitulată – Fasmidele, curiozități ale naturii.
Galeriile de Artă Lascăr Vorel invită publicul vizitator la o expoziție de sculptură și desen, o colaborare dintre doi artiști și profesori, Lucian Tudorache (Piatra-Neamț) și Marius Viorel Ivanovici (Argeș).
Începând cu ora 10.00, la sediul din Casa Fălcoianu, Muzeul de Istorie Roman propune vernisajul expoziției temporare Aspecte din viața satului - agricultura. De la ora 17.00, aceeași locație va găzdui un simpozion ce își propune să detalieze unele aspecte legate de tematica expoziției (tradiții agricole, agricultura practicată în fostul județ Roman, etc.).
Muzeul de Artă Roman își va întâmpina oaspeții cu o expoziție – eveniment aparținând celui mai prolific și mai apreciat artist romașcan, Mihai Olteanu. De la ora 19.00 va avea loc microrecitalul Clubului de Canto Noblesse sub îndrumarea prof. Ionela Mardare Mirică și microrecitalul susținut la chitară și voce de Daria Ioana Simon. Seara se va încheia cu demo-live (a V-a ediție), artă demonstrativă, susținută de artiști din Roman, Chișinău, Bârlad, Vaslui, Bacău.
Muzeul de Istorie și Etnografie Târgu Neamț prezintă, pe lângă expoziția permanentă, expoziția temporară, intitulată Târgul de sub oraș. Mărturii arheologice medievale și moderne descoperite în Târgu Neamț.
Merită amintită colaborarea dintre Complexul Muzeal Național Neamț și Colegiul Național „Petru Rareș” Piatra-Neamț care se va materializa într-un proiect intitulat Porți deschise la Rareș (cu derularea efectivă în intervalul orar 17:30-21:30). Activitățile vor presupune vizitarea Colegiului, prezentarea istoricului Colegiului, voluntariat – ghidaj realizat de elevi la obiectivul Pivnița I din cadrul Ansamblului Muzeal „Curtea Domnească”.
În intervalul orar 18.00 - 22.00 toate unitățile muzeale vor putea fi vizitate în regim de gratuitate.