Noul site CMNN

Vă invităm să accesați noul site al Complexului Muzeal Național Neamț

Expoziție temporară: Narcisa Stejeran - Radiografia sinelui (GALVPN, 15-25 noiembrie a.c.)

Galeriile de Artă „Lascăr Vorel” din Piatra-Neamț invită publicul pietrean și nu numai să viziteze expoziția „Radiografia sinelui”, realizată de artista Narcisa Stejeran, în perioada 15-25 noiembrie 2023, în cadrul căreia vizitatorii pot admira numeroase lucrări atât de dimensiuni mari cât și miniaturi realizate în diferite tehnici.
În prezența unui public numeros vernisajul a avut loc joi, 16 noiembrie, ora 17:00, în cadrul căruia a luat cuvântul criticul de artă Emil Nicolae, Ștefan Potop, președintele Uniunii Artiștilor Plastici, Filiala Neamț și autoarea expoziției. Evenimentul s-a încheiat cu un recital la chitară susținul de Inge Olaru, elevă a Liceului de Arte „Victor Brauner”, Piatra-Neamț.
Conceptul expozițional este descris în următoarele rânduri de artistă:
„Radiografia sinelui”, acesta este titlul primei mele expoziții personale ca membru al UAP Neamț pe simezele Galeriilor de Artă „Lascăr Vorel”.
Conceptul? E în ceea ce sunt. Medic din 1989, pictor din 2016. Două facultăți, două destine. Două destine ce se întrepătrund. Cum aș fi fost medic radiolog dacă nu aș fi înțeles nuanțele de gri în toată complexitatea lor? Cum aș fi devenit pictor dacă nu aș fi înțeles ce e frumosul și bucuria de a ajuta un om?
Azi aduc în fața dumneavoastră expoziția „Radiografia sinelui”, pe care vă rog să o înțelegeți ca pe radiografia unui suflet.
Am făcut din ea o compoziție de pictură, poezie, muzică, trăiri, bucurie. Gândiți expoziția mea ca radiografia sinelui vostru. Undeva, într-una din picturile mari sau mici (pe care le-am denumit „MRF-uri” – microradiofotografii) vă veți recunoaste și veți zâmbi. Și ce este mai frumos pentru un artist decât zâmbetul. Mi-aș dori în expoziția mea să vă văd zâmbind, să petreceți momente de bucurie, indiferent de problematica cotidiană a fiecăruia dintre noi. Mi-aș dori să vedeți frumosul. El este în voi și aveți nevoie de el.
Conceptul? Arta e în tot. Noi suntem arta dacă vrem și dacă dăruim.
Legați picturile mele de doctor, de muzică, de poezie. Lăsați-vă duși de întreg. Ascultați, visați, priviți. Transpuneți-vă și fiți alături de mine.
Narcisa Stejeran, s-a născut în Brăila, la 10 octombrie 1964, este membră a UAP – filiala Neamț a participat la numeroase expoziții colective de pictură.
Studii:
• Institutul de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București;
• Facultatea de Arte Plastice, Galați.

ACTIVITATEA ARTISTICĂ
I. Participări la expoziții de grup sau colective în țară și străinătate;
II. Expoziții personale în țara și străinătate;
III. Alte forme de activitate (conferințe, prelegeri, articole, etc);
IV. Premii, distinctii, burse.

Galerie foto - click pentru a vizualiza.