Noul site CMNN

Vă invităm să accesați noul site al Complexului Muzeal Național Neamț

Expoziție temporară: Arcadie Răileanu - Ferestre în timp (MAPN, 10 august - 22 septembrie 2023)

Joi, 10 august 2023 la Muzeul de Artă Piatra-Neamt, va avea loc de la ora 17:00, vernisajul expoziției „Ferestre în timp”, semnată de artistul Arcadie Răileanu. Cele peste 30 de lucrări în ulei prezente pe simeze, reprezintă o retrospectivă a operei artistului, realizate în diferite etape de creație. Expoziția este elocventă pentru personalitatea și viziunea sa.
Membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România, Arcadie Răileanu are o intensă activitate expozițională. De-a lungul carierei sale, a participat la numeroase expoziții de grup, la Tighina, Chișinău, Moscova, Râmnicu Vâlcea, Timișoara și Piatra-Neamț.
A deschis expoziții personale la Galeriile de Artă UAP Râmnicu Vâlcea, Bălți – Republica Moldova și Piatra Neamț, Galeriile de Artă „Vollard” Craiova, Muzeul „Arta Lemnului” din Câmpulung Moldovenesc, Uniunea Scriitorilor din Republica Moldova, Muzeul Literaturii Române Iași, Galeriile “Tonitza” din Bârlad, Teatrul Tineretului Piatra-Neamț, Școala Populară de Arte „Tudor Jarda” din Cluj-Napoca.
Născut în anul 1950 în Republica Moldova, pictorul Arcadie Răileanu a urmat Școala de Arte Plastice „A.V. Sciusev” din Chișinău studiind desen, pictură, compoziție, istoria artelor, sculptură, apoi urmează cursurile Facultății de Arhitectură a Institutului Politehnic din Chișinău.
Artist și pedagog, din 2006 coordonează clasa de pictură din cadrul Școlii Populare de Arte a Centrului pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare” Neamț.
Colorist prin excelență, pasionat de expresionismul abstract geometric și constructivism, în anul 1999, obține premiul I pentru Pictură, la Bienala Națională de Artă „Lascăr Vorel” Piatra Neamț.
Expoziția este deschisă publicului iubitor de artă în perioada 10 august – 22 septembrie.