Noul site CMNN

Vă invităm să accesați noul site al Complexului Muzeal Național Neamț

Zilele Cetății Neamț (MCN, 30 iunie - 2 iulie a.c.)

Vineri, 30 iunie / Cetatea Neamț

Orele 15.00 – 17.00 Amplasarea taberelor medievale în curtea exterioară a Cetății Neamț - Compania Ursului Brun/White Eagles (Serbia).

Sâmbătă, 1 iulie / Cetatea Neamț

Orele 09.00 – 18.00 / Activități de tabără (atelier de fierărie, atelier de întreținere și reparație echipament militar, atelier de monetărie, atelier de țesătorie, atelier de caligrafie medievală, atelier de tras cu arcul, atelier de muzică arhaică, atelier de dans tematic,prezentări de armament / replici secolele XII – XVI)
Competiție sportivă - tehnici de luptă istorice europene (participă trupe din România, Serbia, Slovenia, Bulgaria, Ungaria)

Program desfășurare competiție tehnici de luptă

10:00-12:00 Tap fight
Sistem duel semi-contact, lupta se oprește la fiecare punct obținut clar (lovitură clară, nedeviată, pe cap, torso, brațe sau coapse). 2/3 reprize, 3puncte /repriză

12:00-13:00 Mace and shield (experimental)
Sistem duel full-contact, 2/3 reprize de 1 minut, arbitrii numără punctele obținute. Lupta se oprește la timp sau din cauze de safety.

16:00-16:30 Halberd
Sistem duel full-contact, 2/3 reprize de 1 minut, arbitrii numără punctele obținute. Lupta este purtată în arena împărțită în 2 de o sfoară pe care cei 2 luptători nu o pot depași (simulând linia de scuturi din fața halebardierilor). Lupta se oprește la timp sau din cauze de safety.

16:30-18:30 Sword and shield
Sistem duel full-contact, 2/3 reprize de 1 minut, arbitrii numără punctele obținute. Lupta se oprește la timp sau din cauze de safety.

18:30-19:00 Group fight 3v3 - 5v5 (demonstrativ, în funcție de timp)
Sistem luptă de grup full-contact, nu se numără puncte, luptătorii care cad la pământ, din orice motiv, rămân la sol până la încheierea rundei. Câștigă echipa cu oameni rămași în picioare.

Orele 9.00 – 18.00 Târg de carte istorică – Editura Constantin Matasă, Librăriile Humanitas, Librăria Cetatea Doamnei.

Ora 12 / Vernisarea expoziției foto-documentare Ilustrația istorică - artă și știință (coordonator, muzeograf Mihai Tudosă)

Duminică, 2 iulie / Cetatea Neamț

Ora 07.00 Sfânta Liturghie

Orele 09.00 – 18.00 / Activități de tabără (atelier de fierărie, atelier de întreținere și reparație echipament militar, atelier de monetărie, atelier de țesătorie, atelier de caligrafie medievală, atelier de tras cu arcul, atelier de muzică arhaică, atelier de dans tematic, prezentări de armament / replici secolele XII – XVI)

Orele 9.00 – 18.00 Târg de carte istorică – Editura Constantin Matasă, Librăriile Humanitas, Librăria Cetatea Doamnei.

Ora 12 / Vernisarea expoziției outdoor Istoria văzută prin ochii copiilor (coordonator, muzeograf Vera Stigleț)