Noul site CMNN

Vă invităm să accesați noul site al Complexului Muzeal Național Neamț

Expoziție de postere: Restaurarea românească în pandemie și postpandemie (MIR, decembrie 2022-ianuarie 2023)

Muzeul de Istorie Roman găzduiește în sala de expoziții temporare (Casa Fălcoianu-Corp B) expoziția de postere RESTAURAREA ROMÂNEASCĂ ÎN PANDEMIE ȘI POSTPANDEMIE.
La realizarea expoziției au colaborat investigatori, conservatori, restauratori și experți în restaurare din cadrul unor prestigioase instituții de cultură din țară, cum ar fi Complexul Muzeal Național Neamț, Muzeul Național al Țăranului Român, Muzeul Civilizației Dacice și Romane, Muzeul Național de Artă al României, Muzeul Național al Bucovinei, Institutul de Cercetări Eco-Muzeale Gavrilă Simion Tulcea, Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța. Cele 30 de postere prezentate în expoziție atrag atenția publicului vizitator prin diversitatea materialelor suport (ceramică, metal, textile, carte veche, document, pictură sau lemn) asupra cărora s-au efectuat intervenții în vederea salvării bunurilor culturale, cât și a complexității metodologiei de lucru.
Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu, Centrul de Studii Arhitecturale și Urbane participă cu cinci lucrări pe tematica Materialelor de Construcții Tradiționale realizate de studenți în anii universitari 2020-2022.
Organizatori:
Complexul Muzeal Național Neamț
Asociația Conservatorilor și Restauratorilor din România.

Prezentare video - click pentru a vizualiza.