Complexul Muzeal Național Neamț anunță publicul vizitator că începând cu data de 29 iulie 2019 unitatea principală, Muzeul de Istorie și Arheologie Piatra Neamț, își sistează activitatea.

Expoziție de postere: Restaurarea românească în pandemie și postpandemie (MIR, decembrie 2022-ianuarie 2023)

Muzeul de Istorie Roman găzduiește în sala de expoziții temporare (Casa Fălcoianu-Corp B) expoziția de postere RESTAURAREA ROMÂNEASCĂ ÎN PANDEMIE ȘI POSTPANDEMIE.
La realizarea expoziției au colaborat investigatori, conservatori, restauratori și experți în restaurare din cadrul unor prestigioase instituții de cultură din țară, cum ar fi Complexul Muzeal Național Neamț, Muzeul Național al Țăranului Român, Muzeul Civilizației Dacice și Romane, Muzeul Național de Artă al României, Muzeul Național al Bucovinei, Institutul de Cercetări Eco-Muzeale Gavrilă Simion Tulcea, Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța. Cele 30 de postere prezentate în expoziție atrag atenția publicului vizitator prin diversitatea materialelor suport (ceramică, metal, textile, carte veche, document, pictură sau lemn) asupra cărora s-au efectuat intervenții în vederea salvării bunurilor culturale, cât și a complexității metodologiei de lucru.
Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu, Centrul de Studii Arhitecturale și Urbane participă cu cinci lucrări pe tematica Materialelor de Construcții Tradiționale realizate de studenți în anii universitari 2020-2022.
Organizatori:
Complexul Muzeal Național Neamț
Asociația Conservatorilor și Restauratorilor din România.

Prezentare video - click pentru a vizualiza.