Complexul Muzeal Național Neamț anunță publicul vizitator că începând cu data de 29 iulie 2019 unitatea principală, Muzeul de Istorie și Arheologie Piatra Neamț, își sistează activitatea.

Salonul Național de Postere ,,Conservarea științifică a bunurilor culturale’’ (MIETN, 11 februarie 2020)

Marți, 11.02.2020, la Muzeul de Istorie și Etnografie din Târgu-Neamț, va avea loc vernisajul expoziției Salonul Național de Postere ,,Conservarea științifică a bunurilor culturale’’, coordonat de muzeograf Lavinia Axentioi.
Expoziția face parte din proiectul ,,Muzee și Școli’’, coordonat de dr. Otilia Mircea, de la Muzeul de Istorie Roman.
Expoziția aduce în atenția publicului vizitator efortul susținut al experților restauratori în scopul salvării și conservării pieselor arheologice și a operelor de artă. Vor fi expuse postere ce descriu realizările experților restauratori de la muzee din România, specialiști în restaurarea metalului, lemnului, ceramicii, textilelor, pielii, cărților și documentelor.
Prin intermediul posterelor sunt prezentate diverse piese de patrimoniu, metodele de analiză și etapele de restaurare parcurse în vederea conservării bunurilor culturale.
Expoziția Salonul Național de Postere ,,Conservarea științifică a bunurilor culturale” poate fi vizitată până la data de 5.03.2020.

Vă așteptăm cu drag!