Mineralia (MȘNR, 16-18 aprilie 2019)

Prima ediţie a expoziţiei Mineralia în Roman este dedicată eşantioanelor minerale de colecţie, cristalelor naturale şi bijuteriilor unicat create din pietre naturale, coral, perle sau chihlimbar.
Pasionaţii lumii mineralelor vor găsi peste 100 de specii minerale în eşantioane de colecţie, roci cu fosile, meteoriţi si cristale cu forme naturale; roci sculptate şi obiecte de decor din agat, jasp, calcar, jad sau malachit. Gemele – pietre cu calităţi estetice superioare – sunt prezentate sub forme şlefuite pentru a scoate în evidenţă frumuseţea, culorile sau transparenţa.
Pietrele natural de podoabă sunt minerale formate în adâncurile pământului, cristalizate în diverse forme, prezentând o multitudine de culori şi structuri. Cele mai pure dintre acestea se numesc geme.
Pietrele preţioase, precum şi multe pietre fine – granatul, malachitul, lapis lazuli, turcoazul (peruzeaua), jadul, agatul – sunt cunoscute din timpuri străvechi. În timpurile moderne li s-au adăugat sute de specii minerale din grupa pietrelor fine, mai puţin cunoscute, dar la fel de interesante: cuarţ roz, ametist, aventurin, labradorit, turmalină,calcedonie, acvamarin, rodocrozit, serafinit, eudialit, sugilit, fluorină, tanzanit, etc.
Descoperiţi drumul de la piatra brută la bijuterie în expoziţia deschisă timp de 3 zile la Muzeul de Ştiinţe Naturale Roman din Parcul Municipal!
Expoziția va putea fi vizitată în zilele de 16, 17, 18 aprilie 2019, între orele 10 – 18.

Vă așteptăm !!!