Noul site CMNN

Vă invităm să accesați noul site al Complexului Muzeal Național Neamț

Expoziție de pictură - Metanoia (8 - 17 octombrie 2018)

Complexul Muzeal Județean Neamț - Muzeul de Artă Piatra-Neamț și Asociația Culturală Arte.RO, invită publicul iubitor de artă să descopere un proiect artistic deja validat și premiat în cadrul competiției de anul acesta, Expo Maraton - Cluj-Napoca. Proiectul expozițional “Metanoia”, semnat Andrei Nuțu, care a primit Premiul Instiutului Polonez din București, Premiul Institutului Cultural Francez din Cluj și Premiul Publicului, este o provocare spre introspecție și problematizează spiritualitatea in contextul actual.
“Pentru a putea să vezi ceea ce nu există de fapt, trebuie să înveţi să foloseşti alţi ochi. Metanoia înseamnă o schimbare a percepţiei, a minţii.” (Andrei Nuțu)
Andrei Nuțu a absolvit Liceul de Artă “Victor Brauner” din Piatra-Neamț, sub indrumarea profesorului Grigore Agache și în paralel a aprofundat artele plastice cu Cristina Petrariu, profesor în cadrul Asociației Culturale Arte.RO. După ce a obținut locul doi la Olimpiada națională de pictură, a ales să continue studiul artei la Universitatea de Artă și Design din Cluj – Napoca. Masterand în cadrul acesteia, și-a caștigat aprecierea și recunoașterea mediului universitar clujean care îl susține și îi prevede un viitor promițător în arta contemporană.
Portofoliul său artistic însumează numeroase participări la expoziții colective naționale și internaționale (selectiv):
2018 – “Platforms”, contemporary art fair- Atena, Expoziția colectivă “1436Km, Space52” –Atena, Expoziția personală "Metanoia" în cadrul Competiției Expo Maraton, Universitatea de Artă și Design Cluj-Napoca, 2017 – Expoziția colectivă în cadrul Festivalului Internațional "Neamț Piano Festival" - Teatrul Tineretului, Expoziția colectivă internațională “Spazi Aperti” – Accademia di Romania in Roma, Italia.
A participat la stagii de documentare și workshopuri: Atelierul de iconografie, organizat de Muzeul Icoanei – “Museikon”- ediția I, Alba – Iulia, Proiectul internațional “Comenius”, în cadrul Liceului de Arte “Victor Brauner” - Ungaria 2014 , Work-shop de pictură - icoană pe lemn, Hong Kong 2014.
În 2016 obține Bursa “Tinere Talente” – Fundația Principesa Margareta a Românei și în 2017 o Bursă de studiu ”Erasmus” – Accademia di Belle Arti di Roma.
Expoziția va putea fi vizitată în perioada 8 – 17 octombrie și va avea finisajul, marți 16 octombrie la ora 17:00.

Muzeograf
Silvia Traistariu