Complexul Muzeal Național Neamț anunță publicul vizitator că începând cu data de 29 iulie 2019 unitatea principală, Muzeul de Istorie și Arheologie Piatra Neamț, își sistează activitatea.

Expoziție de pictură și grafică Grigore Agache:"Om-Zid-Arhetip"(MAPN, 15 Iunie - 15 Iulie 2017)

Complexul Muzeal Județean Neamț, Muzeul de Artă din Piatra-Neamț organizează în perioada 15 iunie – 15 iulie 2017, expoziția de pictură și grafică „Om – Zid – Arhetip”, semnată de artistul nemțean Grigore Agache.
Absolvent al Liceului de Artă „Octav Bancilă” din Iași și al Institutului de Arte Plastice „Ion Andreescu” din Cluj, Grigore Agache este o personalitate distinctă în arta contemporană. A debutat în 1979 și din 1980 până în prezent a participat la expoziții de grup și naționale (Piatra-Neamț, Bacău, Baia-Mare, București, Iași, Oradea și Satu-Mare), de asemenea în străinătate (Chișinău – Republica Moldova, Biela – Italia, Budapesta – Ungaria).
Membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România din 1990, pictorul Grigore Agache a fost nominalizat la premiile Bienalei Naționale „Lascăr Vorel” din Piatra-Neamț, obținând în 1997 Premiul pentru pictură. Taberele de creație la care a fost invitat, (Tescani – Bacău, Dumbrava, Potoci, Durău, Oglinzi – Neamț), l-au ținut conectat la oferta generoasă a motivelor din natură, pe care le-a transfigurat în lucrări incitante. Expoziția personală pe care o vernisăm joi, 15 iunie, ora 12, reunește 81 lucrări de pictură și grafică realizate în ultimii 10 ani de creație.
Este un eveniment în premieră și pentru artist și pentru muzeu și publicul pe care îl așteptăm va fi provocat să-și elibereze imaginația și să descopere profunzimea reprezentărilor, sensul simbolurilor, aspirația artistului spre o lume spirituală armonioasă, potențialul creator încărcat de căldură și sinceritate de care dispune Grigore Agache.

Violeta Dinu

muzeograf