Noul site CMNN

Vă invităm să accesați noul site al Complexului Muzeal Național Neamț

Maeștrii artei românești - colecția Dantes (23 Iunie-23 Iulie 2015)

Expoziţia „Maeştrii artei româneşti – colecţia Dantes” organizată de Complexul Muzeal Judeţean Neamţ şi colecţionarul Dantes din Iaşi este dedicată Zilelelor Municipiului Piatra-Neamţ şi va avea vernisajul marţi, 23 iunie 2015, ora 17 la Muzeul de Artă.
Evenimentul va fi un prilej de încântare spirituală şi estetică pentru iubitorii de artă care în perioada 23 iunie - 23 iulie vor putea admira opere semnate de Gh. Tăttărăscu, Th. Aman, N. Grigorescu, I. Andreescu, Şt. Luchian, O. Băncilă, Gh. Petraşcu, C.Baba, Al. Ciucurencu, câţiva dintre maeştrii artei româneşti care vor fi pe simeze.
Cele peste 130 de lucrări de pictură, grafică şi sculptură constituie tezaurul unui colecţionar dăruit cu pasiune şi har care, prin gestul generos, a dorit să se bucure împreună cu publicul şi să readucă în memorie meritele maeştrilor fără de care am fi fost mai săraci sufleteşte.
Expoziţia ne prezintă un univers creat de personalitatea şi simţul estetic al colecţionarului, care iubeşte deopotrivă peisajele, naturile statice, portretul şi compoziţiile cu personaje. Este emoţionant mesajul criticului de artă Valentin Ciucă din prezentarea evenimentului în pliantul manifestării: „Exprim sentimentele mele de preţuire pentru generozitatea colecţionarului şi sper ca pietrenii să realizeze cum se cuvine că oraşul lor a devenit mai frumos şi mai bogat spiritual pentru o vreme…”

Muzeograf Violeta Dinu

Colecția Dantes Colecția Dantes Colecția Dantes Colecția Dantes Colecția Dantes