Noul site CMNN

Vă invităm să accesați noul site al Complexului Muzeal Național Neamț

Universul păpușilor de porțelan (24 August - Octombrie 2016)

Miercuri, 24 august 2016, la ora 17:00, va fi vernisată, la Muzeul de Istorie şi Arheologie din Piatra Neamț, expoziția "Universul Păpuşilor de Porțelan". Manifestarea se înscrie în programul Festivalului Internațional de Muzică Uşoară pentru Copii şi Tineret "VOLARE", organizat de Asociația Culturală "Star", din Piatra Neamț, în colaborare cu Consiliul Județean Neamț şi Primăria Piatra Neamț.
Pentru prima oară în România, doi colecționari, unul din Bucureşti (Nicoleta Ucidău), iar celălalt din Târgovişte (Victor Mihalache) îşi reunesc colecţiile de păpuşi de porțelan într-o expoziție grandioasă, care va sta la dispoziția publicului toată luna septembrie. Colaborarea cu Complexul Muzeal Județean Neamț este una fericită, expoziția beneficiind de cele mai bune condiții de desfăşurare. Publicul va fi informat despre istoria acestor păpuşi sensibile şi va avea posibilitatea să afle detalii despre "meseria" de colecționar de la cei doi expozanți.
La început de octombrie, în cadrul Festivalului "Ziua Zâmbetului de Copil", se va încheia, în cadrul unor happeninguri, această inedită expoziție.